Jöleli -paçayı, davetlerinizde hazırlayacağınız soğuk büfelerde sunabilirsiniz.
(4 kişilik)
12 keçi yada koyun paçası (te¬mizlenmiş)
10 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz Jöleli Paça Tarifi
8 diş sarımsak (dövülmüş)
3/4 su bardağı sirke
1 kahve kaşığı karabiber
Jöleli Paça Nasıl Yapılır
1 litrelik bir pasta kalıbını çalkalayıp, buzdolabında 30 daki¬ka soğutunuz.
Önce, ağır ateşte paçaların üstündeki kılları ütüleyiniz. Paça¬ları yıkayıp bir kenara bırakınız. Büyükçe bir tencereye yıkanmış paçaları, suyu ve tuzu koyup or¬ta ateşte 3 83,8i t, paçalar yumuşa-yana kadar pişiriniz. Tencereyi o- caktan indirip, bir delikli kepçe ile paçaları bir tabağa aktarınız. Paçaların etli kısımlarını ayıkla¬yıp kalan kısmını atınız.
Paça suyunun bulunduğu ten¬cereyi yeniden orta ateşte, içinde 5 su bardağı paça suyu kalana ka¬dar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakınız.
Küçük bir kasede sarmısak ve sirkeyi iyice çırpınız. Karışımı, tenceredeki ılınmış paça suyuna ekleyiniz. resimli Jöleli Paça Tarifi
Kalıbınızı buzdolabından çı¬karınız. İçine hazırladığınız paça suyundan, kalıbın üçte ikisini dol-duracak kadar döküp, yeniden buzdolabına kaldırınız. Paça suyu donmaya başladığında kalıbı buz-dolabından alıp, ayıklanmış paça¬ları, üstlerine biberi serperek, ka¬lıba ekleyiniz. (Kalan paça suyu varsa onu da kalıba dökünüz). Ka¬lıbı yeniden buzdolabına kaldırıp 5-5,5 saat, jöle iyice donana ka-dar soğutunuz.
yemek tarifleri
Kalıbı buzdolabından alıp, dibini, içi sıcak su dolu bir tence¬reye 1 dakika kadar daldırıp çı kararak, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdiriniz. Soğutulmuş bir servis tabağını kalıbın üstüne ka¬payınız. Kalıbı alt üst ederek jö- leli paçayı servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder