8 Aralık 2016 Perşembe

Rus Usulü Mantı Tarifi

 Rus Usulü Mantı Nasıl Yapılır, yemek tarifleri, Rus Usulü Mantı Tarifi, Resimli Rus Usulü Mantı Tarifi


Rus usulü mantı, taze neb¬zeyle, sözgelimi Brüksel lahanan: yada haşlanmış lahana ile servin edilebilir.
(4 kişilik)
180    gr (1 1/2 sıı bardağı)    un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz   
1 kahve kaşığı karabiber   
100 gr iç yağı (çok ince kıyılmış)   
5-6 çorba kaşığı soğuk su   
5 su bardağı tavuk suyu   
    (bkz. Tavuk suyu).   
Harcı:
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ 1 orta boy soğan (çok ince doğ¬ranmış)
250 gr kuzu kıyması (yağsız, 2-3 kez çekilmiş)
1 çorba kaşığı dereotu (çok in¬ce kıyılmış)
1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 yumurtanın sarısı
Sosu:
250 gr (1 su bardağı) krema ya¬da yoğurt
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 fiske tuz
Rus Usulü Mantı Nasıl Yapılır
Harcı hazırlamak için orta boy bir tencerede, yağı orta ateş¬te eritip soğanları 5-7 dakika, pem- beleşene kadar kavurunuz. Kıyma, dereotu, tuz ve biberi katıp sık sık karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla yumurta sarısını döve¬rek ekleyiniz. İyice karıştırarak bir kenara bırakınız.
Mantıları yapmak için un, kabartma tozu, tuz ve biberi orta boy bir kaseye eleyip ince kıyıl¬mış iç yağını katınız. Hamuru bı¬çakla karıştırarak 5 çorba kaşığı su (çok kuru gelirse bir çorba ka¬şığı daha ekleyiniz) katıp, unlan¬mış hamur tahtasına alarak 5 da¬kika, pürtüksiiz ve esnek olana kadar yoğurunuz. yemek tarifleri
Hamuru 15 parçaya kesip her birini top yapınız. Avucunuzla her birini 2,5 mm inceliğinde yas¬sılaştırınız.
Her hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyup kenarlarını ıs¬lattıktan sonra, kenarlarını çıkın biçiminde yukarı doğru toplayınız. Ucuna bir çimdik yaparak yapış¬tırıp, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatıp mantıları içine atarak, ateşin al-tını biraz kısınız. Tencerenin ka¬pağını kapatıp, 15 dakika mantı¬lar yumuşayarak suyun üstüne çıkana kadar pişiriniz. resimli Rus Usulü Mantı Tarifi
Bu arada küçük bir tencerede krema (yada yoğurdu), kırmızı biber ve tuzu karıştırıp ağır ateş¬te sürekli karıştırarak sosu kay¬natmadan pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip sosu sıcak tutunuz.
Mantılar pişince, tencereyi
ateşten indirip, delikli kepçeyle mantıları çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Tence¬redeki pişme suyunu dökünüz. Sı¬cak kremalı (yada yoğurtlu) so¬su üstüne dökerek hemen servis ediniz.
Resim notu: Kremalı (yada yoğurtlu) ve kırmızı biberli soslu Rus usulü mantı, doyu¬rucu ve lezzetli bir yemektir. Rus Usulü Mantı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder