3 Aralık 2016 Cumartesi

Fırında Makarna Tarifi

Resimli Fırında Makarna Tarifi, Fırında Makarna Tarifi, yemek tarifleri, Fırında Makarna Nasıl Yapılır


Aşağıda tarifi verilen fırında makama, bir Alman tarifidir. Aynı tarifi makarna yerine erişte ile de hazırlayabilirsiniz. Fırında makama, yeşil salata ile servis edildiğinde besleyici ve hafif bir yemektir.
(4 kişilik)
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 250 gr makama yada erişte (pişmiş)
1 büyük soğan (ince doğranmış) - Fırında Makarna Tarifi
50 gr mantar (silinip temizlenmiş ve dilimlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr (2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
1/2 su bardağı beşamel sos
(bkz. Beşamel sos)
Fırında Makarna Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız. 1 tatlı ka¬şığı tereyağla ateşe dayanıklı bir cam kabı ¡hafifçe yağlayıp, bir ke-nara bırakınız.
Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan¬ları koyunuz; arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. Mantar, tuz ve biberi katıp arasıra karıştırarak 3 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız.
Pişmiş makarnanın (yada e- riştenin) yaklaşık üçte birini ate¬şe dayanıklı cam kabın dibine ko- yıp, üstüne soğan ve mantarın ya¬rısını döşeyiniz. Üstüne peynirin üçte birini yayınız. Üste aynı bi¬çimde sırasıyla makarnanın üçte birini, soğan ve mantarın kalanını ve peynirin üçte birini döşeyiniz. Kalan üçte bir makarnayı koyup üstüne kalan üçte bir peyniri ser-piniz. Beşamel sosu, kabın iç ke-narına çepeçevre gezdiriniz. resimli Fırında Makarna Tarifi
Ateşe dayanıklı cam kabı fırı¬na sokup 20-25 dakika, en üstteki peynir tabakası eriyene kadar pi-şiriniz.
Fırınınızın fırın kısmını kapa-tıp, ızgarasını açarak 5 dakika, üs¬tü gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz. yemek tarifleri
Makarnanızı fırından çıkarıp kabında servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder