
Deniz ürünleri, tavuk ve su¬cukla hazırlaman paeyayı, lezzetli bir davet yemeği olarak servis ede¬bilirsiniz.
(4-6 kişilik)
750 gr'lık 1 ıstakoz (haşlanıp, ka¬buğu ayrılmış, kıskaçları çatlatılarak gri torbası çıka¬rılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kg'lık bir tavuk (8 parçaya bölünmüş)
100 gr sucuk (dilimlenmiş)
1 orta boy soğan (ince doğran¬mış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğ¬ranmış)
1 büyük kırmızı dolmalık bi¬ber (beyaz kısımları ve çe¬kirdekleri ayıklanıp, doğran¬mış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
350 gr (2 su bardağı) pilavlıkpirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakıldıktan sonra süzülmüş)
1/2 su bardağı su
1 limonun suyu
Paeya - Deniz Ürünleri Pilavı Nasıl Yapılır
kahve kaşığının ucuyla saf¬ran (20 dakika 1/2 su bar¬dağı ılık suda bırakılmış) (istenirse) 250 gr iç bezelye 125 gr iri karides (haşlanmış ve kabukları ayıklanmış) 20 midye (kazınıp, haşlanmış ve kabuklarından çıkarılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kı¬yılmış).
Istakozun etini kabuğundan, ayak ve kıskaçlarından çıkarıp 2,5 sm'lik parçalar halinde keserek bir kenara bırakınız. yemek tarifleri
Zeytinyağı büyük bir tencere¬de kızdırıp, tavuk parçalarını ve sucuk dilimlerini koyunuz. Ara- sıra döndürerek 10-15 dakika, ta¬vukların her yanı pembeleşene ka¬dar kızartınız.
Delikli bir kepçeyle tavuk ve sucukları çıkarıp bir kenarda sak¬layınız.
Soğan ve sarmısağı tencereye koyup 5-6 dakika, soğanlar pem¬beleşene kadar pişiriniz. Domates, kırmızı dolmalık biber, tuz, kara¬biber ve kırmızıbiberi katıp, ara- sıra karıştırarak 10-12 dakika, ka¬rışım koyulaşana kadar pişiriniz. resimli Paeya - Deniz Ürünleri Pilavı Tarifi
Pirinci ekleyip, tencereyi sal¬layarak 3 dakika kavurunuz. Su, limon suyu ve safranlı suyu (iste-nirse) ekleyip kaynatınız. Ateşi kısıp, bezelyeyi katınız. Tavuk ve sucukları yeniden tencereye ekle-yip, arasıra karıştırarak 15 daki¬ka pişiriniz. Bir kenara ayırdığı¬nız ıstakoz etlerini, karidesleri ve midyeleri katıp 5 dakika daha, ta¬vuk iyice pişip suyunu tamamen çekene kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, üstüne maydanoz serperek yemeğinizi servis ediniz.
Resim notu: Istakozlu, karidesli ve midyeli bu lez¬zetli yemeği, en önemli davetlerinizde bile servis edebilirsiniz. Paeya - Deniz Ürünleri Pilavı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder