
Biberli zeytin ve biberle dol¬durulmuş bu zengin yemeği, ya¬nında haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilirsiniz.
(10-12 kişilik)
3 kg'lık 1 ördek (pişmeye ha¬zır, sakatatı çıkarılıp ayrıl¬mış)
2 çorba kaşığı zeytinyağ 2 büyük soğan (ince doğran¬mış)
1 ördek ciğeri (ince doğran¬mış)
1 tatlı kaşığı tuz - Köy Usulü Ördek Tarifi
1 çay kaşığı karabiber
250 gr mantar (temizlenip, sap¬ları kesilip, ayrılmış)
30 biberle doldurulmuş yeşil zeytin (dilimlenmiş)
2 küçük dolmalık biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)
3 çorba kaşığı tavuk suyu (bkz. Tavuk suyu)
6 enginar göbeği (ortalarından ikiye bölünmüş)
Köy Usulü Ördek Nasıl Yapılır
Zeytinyağı, orta boy 'bir tava¬da orta ateşte kızdırıp soğan, ci¬ğer, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve ka¬şığı karabiber, mantar sapları, zeytin ve biberleri ekleyiniz. Ara- sıra karıştırarak 10-12 dakika, so¬ğanlar pembeleşene kadar pişiri¬niz. 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten almız.
Ördeğin kanat uçlarını ve ba¬caklarını gövdesine yakın bağla¬yıp, sırtını, butlarını ve göğsünün altını çatalla delerek, içini kalan tuz ve biberle ovunuz.
Ördeği, tavadaki soğan ve bi¬berli karışımla doldurup, yarık kısmmı iğne iplikle dikiniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklı¬ğa (180°C) getirip, ısıtınız.Doldurulmuş ördeği, bir rosto tepsisine koyup, fırında 11/4 saat pişiriniz.
tavuk suyu, enginar göbekleri ve mantarları küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte 10 dakika pişiriniz. Resimli Köy Usulü Ördek Tarifi
Tencereyi ateşten alıp, karışımı fırındaki ördeğin üs¬tüne dökerek 30-40 dakika daha, ördek yumuşayana kadar (sık sık suyundan alıp üstüne döke¬rek) pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, örde¬ği iki büyük kaşıkla ısıtümış bir servis tabağına aktararak, bağla¬rını çözünüz. Madeni bir kaşıkla tepside biriken yağları alıp attık¬tan sonra, mantar ve enginarları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarı¬nız. Tepsideki sosun yarısını ör¬değin üstüne, kalan yarısını da bir sosluğa boşaltınız. Mantar ve enginarları ördeğin etrafına döşe- yip, ördeğinizi yanında sosuyla servis ediniz.
Resim notu: tadlandırılmış köy usulü ördek, lezzetli ve zengin bir da¬vet yemeğidir. yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder