
Bu lezzetli ve doyurucu omle¬ti, bezelye ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz.
(2-3. kişilik)
6 yumurta 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ
2 orta boy patates (kabukları soyulup zar biçiminde doğ¬ranmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber - Patatesli Omlet Tarifi
2 çorba kaşığı soğuk su
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Patatesli Omlet Nasıl Yapılır
Orta boy bir tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup, kızdırınız. Pa¬tatesleri ekleyip, arasıra döndüre¬rek 10 dakika, renkleri pembele¬şene kadar pişiriniz. Tavayı ateş¬ten indirip, bir kenarda sıcak olarak saklayınız. yemek tarifleri
Yumurta, tuz, biber, su ve maydanozu orta boy bir kasede, çatalla iyice çırpınız.
Kalan 1 çorba kaşığı yağı bü- *yük bir omlet tavasında kızdırı¬nız. Yumurtalı karışımı akıtıp 'ka¬rıştırarak ıbirkaç saniye, dibinin bi¬raz tutması için bekleyiniz. Ateşi kısınız. Spatulayla omletin kenar¬larını kaldırıp tavayı öne doğru e- ğerek, üstteki pişmemiş kısmı ta¬vaya akıtınız. Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, omletin di¬binin biraz tutmasmı bekleyiniz.
Patatesi,omletin yarısının üs¬tüne döküp tavayı öne eğerek, spa¬tulayla omletin öteki yarısını ya-rım daire biçiminde, patateslerin üstüne katlayınız. resimli Patatesli Omlet Tarifi
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağma kaydı¬rınız. Omleti ikiye yada üçe kese¬rek servis ediniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder