23 Kasım 2016 Çarşamba

Kabak Suflesi Tarifi

 resimli Kabak Suflesi Tarifi, Kabak Suflesi nasıl yapılır, yemek tarifleri, Kabak Suflesi Tarifi


Öteki sebze sufleleri gibi ka¬bak sufle side çok hafif ve yumu¬şak bir baş yemektir. Yanında sa-lata ile servis edilir.
(4 kişilik)
8 orta boy kabak (kabukları kazınıp dilimlenmiş)
50 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ
4 çorba kaşığı zeytinyağ - Kabak Suflesi Tarifi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş .sarmısak (dövülmüş)
60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)
4 yumurtanın sarısı
 6 yumurtanın akı (kar halinde çırpılmış)
100 gr (3/4 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
1     çorba kaşığı hardal
2     çorba kaşığı un
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış).
Kabak Suflesi Nasıl Yapılır
Bir çorba kaşığı tereyağla 1,5 kg’lık bir sufle kabını yağlayıp bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızın¬ca kabakları atıp, arasıra karıştı¬rarak 10 dakika kızartınız. Ate¬şin altmı biraz daıha açıp tuzu, biberin yarısını, sarmısak ve ek¬mek içini ekleyerek tavayı ateş¬ten indirdikten sonra, kabakları yavaşça karıştırınız. Kabakları or¬ta boy bir kasenin üstüne oturtul¬muş ince süzgece aktarıp, bir tah-ta kaşığın tersiyle karışımı eze¬rek süzünüz. Süzgeçte kalan posa¬yı atmız. (Yada kabak karışımını elektrikli harman makinasında pü¬re yapınız.)
Püreyi buzdolabında 1 saat soğutunuz.
Önce fırınınızı yüksek sıcak¬lığa (230°C) getirip ısıtınız.
Bu arada orta boy bir kasede yumurta sarılarını, 100 gr (3/4 su bardağı) peynirden 1 çorba kaşığı ayırıp peynirin kalanmı, kalan 1/2 çay kaşığı biberi ve hardalı tahta kaşıkla iyice karışana ka¬dar çırparak bir kenara bırakınız.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı bir tencerede orta ateşte kızdırı¬nız. Tencereyi ateşten alıp bir tah¬ta kaşıkla unu karıştırarak bula¬maç yapmız. Kremayı yavaş yavaş ve top top olmasını önlemek için bir tahta kaşıkla sürekli karıştı¬rarak, ekleyiniz. Tencereyi tekrar ateşe koyup, karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika, sos koyulaşana kadar, pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp bii’ kenarda ılınmaya bırakınız. resimli Kabak Suflesi Tarifi
Karışım ılınınca, hazırladığı¬nız yumurta sarılı karışımı tence¬reye ekleyiniz. Kabak püresini buz¬dolabından çıkarıp 1 su bardağı püreyi tencereye katınız. (Kalan püreyi başka bir yemekte kullana¬bilirsiniz.) Çırpümış yumurta aklarını madeni bir kaşıkla yavaşça tencereye ekleyip, karışımı yağla¬dığınız sufle kabına boşaltarak, üs¬tüne bir kenara ayırdığınız 1 çor¬ba kaşığı rendelenmiş peyniri ser¬piniz. Sufle kabmı fırının orta ka¬tma sürüp 10 dakika pişiriniz.
Fırının sıcaklığını azaltıp (200°C), 20 dakika daha, sufle kabarıp üstü nar .gibi kızarana ka¬dar, pişiriniz. yemek tarifleri
Sufleyi fırından çıkarıp, üs¬tüne maydanoz serperek servis ediniz.
Resim notu: Kabak suflesini, lezzetli ve hafif bir öğ¬le yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder