
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 4 kişilik
resimli Horeş Bademcan Tarifi
Çok lezzetli bir kuzu güveci olan horeş bademcan, domates, patlıcan ve baharatla hazırlanmış bir İran yemeğidir; tereyağlı pilav üstünde servis edilir.
1 kg kemiksiz kuzu eti (kol yada buttan 5 sm’lik parça¬lara kesilmiş)
2 küçük patlıcan
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
100 gr (1/2 su bardağı) + 2 çor¬ba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğran¬mış)
2 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklan¬mış ve doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 çay kaşığı karabiber
350 gr (1 3/4 su bardağı) su
Horeş Bademcan Nasıl Yapılır
Patlıcanları dilimleyip süzge¬ce koyarak üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz serptikten sonra, 30 dakika su¬larını salmalarını bekleyiniz. Pat¬lıcan dilimlerini kurulayıp bir ke¬nara bırakınız.
Büyük bir tavada, 2 çorba ka¬şığı zeytinyağı kızdırıp kuzu etle¬rini ara sıra çevirerek 5 dakika, et¬lerin her yanları hafifçe kızarana kadar, kavurunuz. Etleri kepçeyle tavadan alıp bir güvece koyunuz.
Soğanları tavaya koyup 5-6 dakika, renkleri hafifçe pembele- şene kadar kavurunuz. Domates, domates salçası, limon suyu, hin- distan cevizi rendesi ve biberi ekle¬yip ara sıra karıştırarak 6 dakika pişiriniz. Horeş Bademcan Tarifi
Ateşin altını açıp devamlı ka¬rıştırarak suyu ve kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu katınız. Sosu 'kayna¬yınca ateşten alarak etlerin üstü¬ne dökünüz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Tavayı çalkalayıp kurulaya¬rak kalan 1/2 su bardağı zeytin¬yağı içine koyunuz. Yağı orta ateş¬te kızdırıp, patlıcanlardan 5-6 di¬lim koyarak her yanlarını 4 daki¬ka kızartınız.
Bir delikli kepçeyle patlıcan¬ları çıkarıp fazla yağlarını kağıt peçete üstünde süzdürünüz. Ka¬lan patlıcanları da aynı biçimde (gerekirse biraz daha yağ kata¬rak) kızartınız. Hepsi kızarınca patlıcanları güvece ekleyiniz.
Güveci firma sürüp 1 saat, et¬ler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Güveci fırından alıp yemeğinizi servis ediniz. yemek tarifleri
Resim notu: Kuzu, domates ve -patlıcanla yapılan Horeş Bademcan lezzetli bir İran yemeğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder