8 Kasım 2016 Salı

Hamburger Tarifi

 Hamburger nasıl yapılır, resimli Hamburger Tarifi, yemek tarifleri, Hamburger Tarifi


Zorluk Derecesi: kolay
Süresi:    bir saatten az   
Kaç Kişilik: 6 kişilik
Amerikalıların günün hemen her saatinde yedikleri hamburger, yanında salatalık turşusu, ketçap, mayonez, hardal, çipa yada kızar¬mış patatesle servis edilebilir. Ça¬tal bıçak kullanılmadan elle yenmelidir.   
Hamburger Tarifi
1 1/2 kg soğan kıyması
60 gr (1 su bardağı) ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Garnitürü:
3 orta boy domates (ince dilimlenmiş)
1 büyük soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
6 marul yaprağı
6 yuvarlak sandviç ekmeği
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı.

Hamburger nasıl yapılır
Izgarayı en sıcağa ayarlayı¬nız.
Önce fırınınızı hafif sıcaklığa (140 0C) getirip ısıtınız. Orta boy bir kasede kıyma, ekmek içi, tuz, biber, kekik ve yumurtayı iyice yoğurunuz.
Karışımdan 6 yuvarlak top ya¬pıp avucunuzda yassıltarak bir kenara bırakınız.
Bir servis tabağına domates dilimlerini, halka soğanları ve ma¬rul yapraklarını koyunuz.
Yuvarlak sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesiniz. Üstlerine te¬reyağı sürüp bir tepsiye dizerek köfteler pişene kadar fırında bek¬letiniz. yemek tarifleri
Köfteleri ızgaraya yerleştirip iki yanlarını 2-3 dakika, iyice kı¬zarana kadar pişiriniz. Izgaranızı orta sıcaklığa getirip, 6-7 dakika daha pişiriniz. (Izgaranız çeşitli sıcaklıklara ayarlanamıyorsa nor¬mal pişirme süresi olarak 5-6 daki¬ka kabul edilebilir.) Köfteler pişince fırından sıcak çıkarılmış ekmeklerin arasına yerleştirip altı ayrı tabağa koyarak domates, so¬ğan ve marulla servis ediniz.
Resim notu: İyi hazırlandığında son derece lezzetli olan hamburger, değişik garnitürleri ile hemen her fırsatta sunulabilir. resimli Hamburger Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder