3 Kasım 2016 Perşembe

Güllaç Tarifi



 yemek tarifleri, Güllaç Tarifi, resimli Güllaç Tarifi, Güllaç nasıl yapılır

Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az  
Kaç Kişilik:
Sütle hazırlanan bu geleneksel Türk tatlısı son derece lezzetlidir. Hazır satın alınan güllaç yapraklarının taze olmasına dikkat etmek gerekir.
1 taze güllaç (hazır satın alı­nacak) - Güllaç Tarifi
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
1 kg (5 su bardağı) süt
400 gr toz şeker
   kahve kaşığının ucuyla va­nilya
1/4 su bardağı gül suyu
1/2 su bardağı vişne reçeli tane­leri (istenirse).
Güllaç Nasıl Yapılır
Hazır aldığınız güllacın ke­narlarını. 1 cm içinden makasla ke­sip bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı karıştırarak 3 dakika kaynatınız. Kaynayan sü­tü genişçe bir tepsiye dökerek eli­nizi sokabileceğiniz sıcaklığa gele­ne kadar bekletiniz. Güllaç yap­raklarını teker teker sıcak süt do­lu tepsiye bastırınız. Koyduğunuz her yaprağı ıslandıktan sonra alıp başka temiz bir tepsiye koyunuz. Tepsiye koyduğunuz ıslak güllaç yapraklarını ellerinizle buruştura­rak şekil veriniz. yemek tarifleri
Güllacın yumuşak olması için her yaprağı döşedikten sonra üs­tüne 1 çay kaşığı süt serpiniz. Üç yaprak döşedikten sonra bir kaşık­la yaprakların üstüne ceviz içi ser­piniz. Her üç yaprakta bir bu işle­mi tekrarlayınız. Güllaç yaprakla­rını istediğiniz kalınlığa göre döşeyiniz. resimli Güllaç Tarifi
Artan cevizi en üste döktük­ten sonra, vişne reçeli taneleri ile süsleyiniz. Güllacınızı 15 dakika beklettikten sonra servis ediniz.
Resim notu: Sütle hazırlanan güllaç son derece lez­zetlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder