Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir
saatten az
Kaç Kişilik:
Sütle hazırlanan bu geleneksel Türk tatlısı son
derece lezzetlidir. Hazır satın alınan güllaç yapraklarının taze olmasına
dikkat etmek gerekir.
1 taze güllaç (hazır satın alınacak) - Güllaç Tarifi
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
1 kg (5 su bardağı) süt
400 gr toz şeker
kahve kaşığının ucuyla vanilya
1/4 su bardağı gül suyu
1/2 su bardağı vişne reçeli taneleri
(istenirse).
Güllaç Nasıl Yapılır
Hazır aldığınız
güllacın kenarlarını. 1 cm içinden makasla kesip bir kenara bırakınız.
Orta boy bir
tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı karıştırarak 3 dakika kaynatınız.
Kaynayan sütü genişçe bir tepsiye dökerek elinizi sokabileceğiniz sıcaklığa
gelene kadar bekletiniz. Güllaç yapraklarını teker teker sıcak süt dolu tepsiye
bastırınız. Koyduğunuz her yaprağı ıslandıktan sonra alıp başka temiz bir
tepsiye koyunuz. Tepsiye koyduğunuz ıslak güllaç yapraklarını ellerinizle
buruşturarak şekil veriniz. yemek tarifleri
Güllacın yumuşak
olması için her yaprağı döşedikten sonra üstüne 1 çay kaşığı süt serpiniz. Üç
yaprak döşedikten sonra bir kaşıkla yaprakların üstüne ceviz içi serpiniz.
Her üç yaprakta bir bu işlemi tekrarlayınız. Güllaç yapraklarını istediğiniz
kalınlığa göre döşeyiniz. resimli Güllaç Tarifi
Artan cevizi en
üste döktükten sonra, vişne reçeli taneleri ile süsleyiniz. Güllacınızı 15 dakika beklettikten sonra servis ediniz.
Resim notu: Sütle hazırlanan güllaç son derece lezzetlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder