
Bu geleneksel çay kurabiyeleri ılık olarak,. yanında tereyağla servis edilir.
(15 kurabiye)
1 tatlı kaşığı tereyağ
500 gr (4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu - Okyanus Kurabiyesi Tarifi
175 gr (3/4 su bardağı) şeker
175 gr (12 çorba kaşığı) marga¬rin (ufak ufak kesilmiş)
175 gr (1 su bardağı) kura üzüm
1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Okyanus Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız.
1 tatlı kaşığı yağla, büyük bir tepsiyi yağlayınız.
Un, kabartma tozu ve şekeri büyük bir kaseye eleyip, marga¬rini katarak parmaklarınızla, ek¬mek içi görünümü alana kadar karıştırınız.
Tahta bir kaşıkla, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi ve yumur¬taları ekleyip, pürtüksüz ve sıkı bir hamur elde ediniz. yemek tarifleri
Ellerinizle, hamurdan 15 top yapınız. Top hamurları biraz yassılaştırmız.
Kurabiyeleri tepsiye yerleşti¬rip, fırında 20 dakika, üstleri nar gibi ve kabarık olana kadar-pişiri¬niz. Tepsiyi fırından çıkarıp kurabiyeleri, 15 dakika ılıttıktan sonra tamamen soğumaları için bir tel ızgaraya çıkarınız. resimli Okyanus Kurabiyesi Tarifi
Soğumuş kurabiyeleri bir ser¬vis tabağına yerleştirip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder