11 Ocak 2017 Çarşamba

Okyanus Kurabiyesi Tarifi

 yemek tarifleri, Okyanus Kurabiyesi Tarifi, resimli Okyanus Kurabiyesi Tarifi, Okyanus Kurabiyesi Nasıl Yapılır


Bu geleneksel çay kurabiyeleri ılık olarak,. yanında tereyağla servis edilir.

(15 kurabiye)

1 tatlı kaşığı tereyağ

500 gr (4 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu - Okyanus Kurabiyesi Tarifi

175 gr (3/4 su bardağı) şeker

175 gr (12 çorba kaşığı) marga¬rin (ufak ufak kesilmiş)

175 gr (1 su bardağı) kura üzüm

1    çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)

2    yumurta (hafifçe çırpılmış)

Okyanus Kurabiyesi Nasıl Yapılır

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız.

1 tatlı kaşığı yağla, büyük bir tepsiyi yağlayınız.

Un, kabartma tozu ve şekeri büyük bir kaseye eleyip, marga¬rini katarak parmaklarınızla, ek¬mek içi görünümü alana kadar karıştırınız.

Tahta bir kaşıkla, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi ve yumur¬taları ekleyip, pürtüksüz ve sıkı bir hamur elde ediniz. yemek tarifleri

Ellerinizle, hamurdan 15 top yapınız. Top hamurları biraz yassılaştırmız.

Kurabiyeleri tepsiye yerleşti¬rip, fırında 20 dakika, üstleri nar gibi ve kabarık olana kadar-pişiri¬niz. Tepsiyi fırından çıkarıp kurabiyeleri, 15 dakika ılıttıktan sonra tamamen soğumaları için bir tel ızgaraya çıkarınız. resimli Okyanus Kurabiyesi Tarifi

Soğumuş kurabiyeleri bir ser¬vis tabağına yerleştirip servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder