
Ispanaklı ravioli genellikle gi¬riş yemeği olarak servis edilir.
(6 kişilik)
Sosu:
2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 küçük soğan (ince doğran¬mış)
1250 gr domates (kabukları soyu¬lup, çekirdekleri ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker Ispanaklı Ravioli Tarifi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Harcı:
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ
1/2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 küçük soğan (ince doğran¬mış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
250 gr yağsız dana kıyması (iki kez çekilmiş)
175 gr ıspanak (haşlanıp, süzüle¬rek ince kıyılmış)
30 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı krema2 yumurta (iyice çırpılmış)
1 kahve kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Hamuru:
250 gr ravioli hamuru (iki ince yufka halinde açılmış) [bkz. Ravioli]
Süslemesi:
60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Ispanaklı Ravioli Nasıl Yapılır
Sosu hazırlamak için, zeytin¬yağı orta boy bir tencerede orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiri¬niz. Domates, domates salçası, şe-ker, tuz ve biberi katıp kaynatı¬nız. Kaynayınca ateşi kısıp, tence¬renin kapağını kapatınız. Sosu ara- sıra karıştırarak 40 dakika, iyice koyulaşana kadar pişiriniz. Tence¬reyi ateşten alıp, bir kenara bıra-kınız.
Harcı hazırlamak için, tereyağ ve zeytinyağı orta boy bir tencere¬de, orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sarmısağı koyup, arasıra karıştıra¬rak 5-6 dakika, soğanlar pembele¬şene kadar pişiriniz. Kıymayı ka¬tıp, arasıra karıştırarak 8-10 daki¬ka, rengi hafif kahverengi olana kadar pişiriniz. Ispanağı ekleyip, sık sık karıştırarak 5-8 dakika, su¬yunu çekene kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, içinde¬kileri orta boy bir kaseye boşal¬tınız. Kaşar peyniri rendesi, krema, yumurta, hindistan cevizi rendesi, tuz ve biberi katıp iyice karıştırı¬nız. Hazırladığınız bu harcı bir ke¬nara bırakınız. Resimli Ispanaklı Ravioli Tarifi
Raviolileri ravioli tarifine (bkz. Ravioli) uygun olarak harç¬la doldurup, pişirdikten sonra sü-zünüz.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırı¬nız. Raviolileri ateşe dayanıklı ısı¬tılmış bir servis kabına aktarıp, üs-tüne domatesli sosu dökünüz.
Üstlerine kaşar peyniri rende¬sini serpip, kabı ızgaraya sürerek 5 dakika, peynir eriyip nar gibi olana kadar pişiriniz.
Kabı ızgaradan alıp, ravioliyi maydanozla süsleyerek servis edi¬niz. yemek tarifleri
Resim notu: Ispanaklı ravioli çok lezzetli ve güzel görünüşlü bir giriş yemeğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder