22 Ocak 2017 Pazar

Kremalı Enginar Göbeği Tarifi

 resimli Kremalı Enginar Göbeği Tarifi, Kremalı Enginar Göbeği Nasıl yapılır, Kremalı Enginar Göbeği Tarifi, yemek tarifleri


Zorluk Derecesi: kolay
Süresi:    bir saatten az   
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Kremalı enginar göbeği, özel¬likle kızarmış kuzu budu yanında çok beğenilir.
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
12 enginar göbeği (haşlanmış ve dörde bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz - Kremalı Enginar Göbeği Tarifi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
Kremalı Enginar Göbeği Nasıl Yapılır
Tereyağı orta boy bir tence¬rede orta ateşte eritiniz. Yağ kızın¬ca enginar göbeklerini içine koyup, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız. Tuzun ve biberin yarısını serpiniz. Ateşin altını iyice kısıp tencerenin kapağını kapatarak enginarları 10 dakika pişiriniz. Bu arada, küçük bir tencerede kremayı kısık ateşte ısıtınız (ama kaynatmayınız). Ar¬tan tuzu, biberi ve limon suyunu karıştırarak kremaya katınız ve sürekli karıştırarak 3 dakika pişi¬riniz. Enginarları tencereden ısıtıl¬mış bir servis tabağına aktarınız. Üstüne pişirdiğiniz kremalı karı¬şımı döküp hindistan cevizi rendesini serperek hemen servis ediniz. yemek tarifleri
Resim notu: Kremalı enginar göbeğini gerek yalnız olarak, gerek kızartma etler yanında servis edebilirsiniz. resimli Kremalı Enginar Göbeği Tarifi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder