
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: (Ekmeğin boyuna bağlı olarak 4-6 ekmek bardağı)
Ekmek Bardağı Nasıl Yapılır
Ekmek bardakları pişmiş ba¬lık, tavuk ve sebzelerin üzerlerine konularak servis edilir. İçleri çeşitli karışımlarla doldurulabilir. Soğuduklarında yeniden fırına ko¬nularak ısıtılabilir. Tarifteki eritil¬miş tereyağa dileyenler biraz döğülmüş sarmısak da katabilir. Ek¬mek fırında yada kızartılarak ya¬pılabilir. Ekmek Bardağı Tarifi
1 günlük ekmek
60 gr (6 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağ yada kızartma için rafine yağ.
Ekmek bardaklarını fırında pişirecekseniz önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız.
Ekmeği 5 cm kalınlığında, di¬limler halinde kesiniz. Bir hamur kalıbıyla (7 sm çapında) dilimleri daire biçiminde kesiniz. Daha kü¬çük bir kalıpla yada bir bıçakla ek- meklerin ortalarını hafifçe kesip çıkarınız; ancak tamamen kesip dibini delmemeye dikkat ediniz.
Ortalarını ve kenarlarını ellerinizle bastırarak havuz haline getiriniz. yemek tarifleri
Sonra bir fırçayla ortalarını ve kenarlarını eritilmiş tereyağ- la yağlayınız.
Ekmek bardaklarını yağlan¬mış bir fırın tepsisine dizip 5-8 da¬kika, üstleri hafif kahverengi ola¬na kadar pişiriniz.
Ekmek bardaklarını kızarta¬rak hazırlayacaksanız, dilimlerin ortalarını kızardıktan sonra oy¬mak gerekir. Bu yolla hazırlamak için, rafine yağı bir tavada, iyice kızdırınız. Ekmek dilimlerini, kah- verengileşene kadar kızartıp, fazla yağlarının süzülmesi için bir kâğıt üstüne alınız. Elle tutulabilecek kadar ılınınca ortalarını oyunuz.
Ekmek bardaklarınız dilediği¬niz malzemeyle doldurulmaya ha¬zırdır. resimli Ekmek Bardağı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder